Σιλό Αποθήκευσης Δημητριακών

Τα σιλό εξωτερικού χώρου αποτελούν την ενδεδειγμένη επιλογή για την αποθήκευση δημητριακών

Τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους αποθήκευσης είναι:

Εύκολη και Γρήγορη Τοποθέτηση

Τα σιλό τοποθετούνται (αλλά και επανατοποθετούνται)εύκολα και γρήγορα χωρίς την απαίτηση ιδιαίτερων χρονοβόρων και πολυέξοδων οικοδομικών εγκαταστάσεων απαιτώντας τον ελάχιστο χώρο σε σχέση με την ποσότητα αποθήκευσης.

Άμεση Πλήρωση και Εκκένωση των Σιλό

Με την βοήθεια μηχανικών συστημάτων διακίνησης προϊόντων όπως καδοφόρα αναβατόρια, κοχλιομεταφορείς, αλυσομεταφορείς και τη χρήση της κατάλληλης χοάνης παραλαβήςεπιτυγχάνεται τόσο η γρήγορη φόρτωση όσο και η εκκένωση (μεταφορά σε φορτηγό) των σιλόμε ταχύτητες που μπορεί να φθάσουν και τους 100Τ/h

Δυνατότητες Ελέγχουκαι Συντήρησης

Παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου τόσο των ποιοτικών χαρακτηριστικών με τη βοήθεια υγρασιόμετρων, θερμόμετρων αλλά και των ποσοτικών με τη βοήθεια αισθητηρίων στάθμηςκαι ζύγισης. Επίσης υπάρχουν δυνατότητες εξαερισμού αλλά και ανακύκλωσης των δημητριακών κρατώντας αναλλοίωτη την αρχική ποιότητα των δημητριακών.

Συνδυασμός Αποθηκευτικών Επιλογών

Ανάλογα με τις ποσότητες και το είδος επιλέγονται στην ίδια εγκατάσταση σιλό διαφορετικών τύπων (με έδραση σε ποδαρικάκλίσης 45, 60 ή 66 μοιρών)με έδραση σε οικοδομικές βάσεις επίπεδες ή σε κώνο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά κατασκευής  τα οποία και κατηγοριοποιούν τα σιλό ανάλογα με την ποιότητα τους  είναι τα:

  • Δυναμικότητες από 10τμ μέχρι και 2700τμ με μεταλλικό κώνο 45 ή 60 μοιρών
  • Δυνατότητες έδρασης είτε σε ποδαρικά, είτε σε επίπεδη ή κωνική θεμελίωση από σκυρόδεμα.
  • Λαμαρίνα χαλύβδινη, κυματοειδούς μορφής, γαλβανιζέ με υψηλό βαθμό επιψευδαργύρωσης 600g/τμ πάχους 1 και 0,8 mm και αντοχές σε ανέμους μέχρι και 150χλμ/ώρα
  • Οι συνδέσεις των λαμαρινών γίνονται με την χρήση μπουλονιών υψηλής ποιότητας 6 και 8.8, με μεταλλικές ροδέλες και στεγανωτικές ροδέλες καθώς επίσης και με την χρήση στεγανωτικής μαστίχης σε διάφορα σημεία όπου εφάπτονται οι λαμαρίνες.
  • Απαραίτητο εξοπλισμό για την σωστή διακίνηση, διαλογή, ξήρανση και συντήρηση των δημητριακών
  • Πλευρική θυρίδα και ανθρωποθυρίδα στέγης με πλαίσιο ασφαλείας, το οποίο πρέπει να ξεβιδωθεί για να μπορέσει να εισέλθει άνθρωπος στο σιλό
  • Σκάλες που διαθέτουν δακτύλους ασφαλείας και πατάρια με αντιολισθηρό δάπεδο, με σοβατεπί και κιγκλίδωμα ασφαλείας.
  • Στην οροφή τοποθετούνται ειδικοί αεραγωγοί για την κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του σιλό (καπέλα εξαερισμού).

Σας ενδιαφέρουν τα Σιλό Αποθήκευσης Δημητριακών ?